OverBewerken

  • Als je bladzijden wilt bewerken of aanmaken dan moet je ingelogd zijn.
    • Als je nog geen account hebt dan klik je ook op de link "inloggen" en volg je de instructies onder "Eerste keer" (naam, 2x wachtwoord, e-mail en knop Profiel aanmaken). De wiki's op de servers neonescio (http://wiki.viaisn.org) en neoduik (http://wiki.vrijschrift.org en http://wiki.ipred.org) draaien zelfstandig, dus al heb je al een account ergens op de servers, dan moet je voor de wiki's toch een nieuw account aanmaken. De reden hiervoor is dat zo notaire spammers - die graag veel links op sites zetten - enigszins buiten de deur gehouden worden.

  • Daarnaast heb je schrijfrechten nodig. De schrijfrechten gelden per site. Mail je gegevens naar wiebe@ of jeroen@ of vraag e.e.a. op irc (irc.oftc.net, #vrijschrift)

Eenmaal ingelogd ga je naar de bewuste bladzijde en kies je bewerken. Eigenlijk zie je vanzelf wel hoe het werkt. Heb je hulp nodig, dan staat onderaan de bladzijde die je aan het bewerken bent wat basale informatie. De WikiSandBox is ook leerzaam.

Tip: Om tijdens edit beter te zien wat de website bezoeker ziet, vul bij 'preferences' (instellingen) opmaak de waarde vrijschrift in. Dit staat standaard al goed.

Mocht je wat vertrouwen op willen bouwen in wiki gebruik, speel dan eens met proeftuin.

Richtlijnen

  • Het menu wat op elke pagina zichtbaar is, is de hoofdindeling van de wiki. Dat is ook de reden waarom er geen hierarchie is met submappen.
  • Gebruik ["voorbeeld"] dus vierkant haak open, dubbele quote, link naam, dubbele quote, vierkante haak sluiten, voor URLs

De inhoud van deze site is zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder zowel de GNU Free Documentation License als de Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen-licentie